Müşteri Hizmetleri Menü

Sepetim Bölümü Aydınlatma Metni

Ariş Hediyelik Eşya San. ve Tic. A.Ş.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında

Sepetim Bölümü Aydınlatma Metni

Biz, Ariş Hediyelik Eşya San. ve Tic. A.Ş. (“Ariş Pırlanta”) olarak, kişisel verilerinizin sizler için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Faaliyetlerimizi icra ederken, bünyemizde bulunan kişisel verilerinizi emanet olarak görüyor ve bir “Emanetçi” sorumluluğu ile gerekli tüm idari ve teknik tedbirleri alarak kişisel verilerinizi koruyoruz.

İşbu Aydınlatma Metni, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamında, https://www.arispirlanta.com/ internet sitesinin Sepetim bölümünde kullanıcıların internet sitesinde tanıtımı yapılan ürünlerin satın alımları sırasında bizimle paylaşabileceğiniz kişisel verileriniz ile ilgili olarak, veri sorumlusu sıfatıyla Ariş Pırlanta tarafından, sizi aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

İşbu Aydınlatma Metni ile Ariş Pırlanta’nın kimliği (KVKK 10.a), bizimle paylaşabileceğiniz kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işleneceği (KVKK 10.b), işlenen kişisel verilerinizin kimlere hangi amaçlarla aktarılabileceği (KVKK 10.c), veri toplama yöntemlerimiz ile hukuki sebepleri (KVKK 10.ç) ve sahip olduğunuz haklarınız (KVKK 10.d) konusunda sizleri bilgilendirmeyi amaçlamaktayız.

  1. Veri Sorumlusunun Kimliği (KVKK 10.a)

İşbu internet sitesi, Ariş Hediyelik Eşya San. Ve Tic. A.Ş.’ye ait olup, tarafımızla paylaşabileceğiniz kişisel verileriniz, veri sorumlusu sıfatı ile Ariş Hediyelik Eşya San. Ve Tic. A.Ş. nezdinde muhafaza edilecek ve korunacaktır.

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı (KVKK 10.b)

İnternet sitesi kullanıcılarının https://www.arispirlanta.com/ alan adlı internet sitesinin ürünler kısmında yer alan ‘Satın Al’ butonu aracılığıyla, Sepetim bölümüne talep ettikleri ürünleri ekleyerek ürün siparişlerini Ariş Pırlanta’ya iletilebilecekleri bir alan oluşturduk.

Bu bölümde kişisel verileriniz, müşterilerimiz ile iletişimimizi geliştirerek daha etkin ve kaliteli hizmet vermek, satış, pazarlama, reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülebilmesi, kurumsal iletişim ve etkinlik yönetimi aktivite ve süreçlerinin işletilebilmesi, müşterilerimize kişisel ürün, hizmet ve teklif sunabilmek, ürün ve hizmetlerimiz hakkında memnuniyetleri ölçmek, müşterimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek, çeşitlendirmek için ve bunlarla birlikte gerekli kalite ve standart denetimlerimizi yapabilmek, müşterilerimize sunulan hizmetlerin/ürünlerin kalitesinin artırılması/geliştirilmesi yapılacak uygulamalar ile satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak başta sizlere özel reklam, kampanya, avantajlar ve diğer faydaların sunulması ve tele-satış faaliyetleri olmak üzere sair satış, pazarlama ve CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) çalışmalarının yürütülmesi, satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak analizler, profilleme çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla da işleme faaliyetine tabi tutulmaktadır.

İşbu alanda size hitap edebilmemiz, satış ve faturalandırma işlemlerinde yer alması için adınızı-soyadınız, siparişe konu olan ürün hakkında bilgilendirme ve gerekli diğer işlemlerin yapılabilmesi için sizlerle iletişime geçmek amacıyla telefon numaranızı, sipariş etmiş olduğunuz ürünlerin teslimatlarını gerçekleştirebilmek için adres bilginizi, ödeme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için kredi kartı numaranızı, kredi kartı üzerindeki ad-soyadı bilgisini, kredi kartı üzerinde yer alan ay, yıl, CVV bilgilerinizi ve vergilendirme ve faturalandırma işlemlerinde gerekli olması zorunluluğu sebebiyle TC Kimlik Numaranızı talep etmekte ve kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Bu bölümde ayrıca siparişinizle ilgili olarak eklemek istediğiniz notlar bulunması halinde paylaşabileceğiniz sipariş notu kısmı bulunmaktadır.

3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması ve Aktarılma Amacı (KVKK 10.c)

Bu bölümde bizimle paylaşabileceğiniz kişisel veriler, talebiniz hakkında işlem yapabilmek ve talebinize konu işlemi gerçekleştirebilmemiz için, gerekli olduğu ölçüde, şirketimiz bünyesinde görevli ve iletinize konu ilgili bölümden sorumlu çalışma arkadaşlarımızla, bunlara ilaveten ayrıca ticari risklerimizin tespit ve analiz edilebilmesi, olası hukuki yükümlülüklerimizin anlaşılması için bizimle gizlilik sözleşmesi çerçevesinde çalışan ilgili tedarikçilerimiz ve bizden bağımsız ancak bize hizmet veren avukatlarımız, danışmanlarımız ve sair çözüm ortaklarımızla ve yine gerekli olması halinde ilgili 3. Kişilerle ve resmi kurum ve kuruluşlarla paylaşılabilecektir.

4. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi (KVKK 10.ç)

Burada bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz, Kanun’un 5. Maddesinde kaleme alınan “ilgili kişi tarafından alenileştirilmiş olması” hukuki sebebi ile ve ayrıca yine talebiniz mevcut ve/veya olası bir sözleşme ilişkisi ile ilgili ise “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması” hukuki sebebi ile ve yine talebiniz kapsamında yükümlülüklerimizin ifası ile ilgili ise “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi” hukuki sebebine ve son olarak da talebinize konu olabilecek “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması” hukuki sebebi ile https://www.arispirlanta.com/ alan adlı internet sitesinin Yorumlar bölümünden paylaşılmak suretiyle tamamen veya kısmen otomatik yolla işlenmektedir.

5. Kanuni Haklarınız (KVKK 10.d)

Kanun’un 11. Maddesinde haklarınız kaleme alınmış olup bu madde kapsamında aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:

a) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;

b) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;

c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;

ç) kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;

d) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme;

e) Kanun’un 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme;

f) kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme;

g) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve

ğ) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Burada yer alan haklarınız konusunda taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre bize (Ariş Hediyelik Eşya San. ve Tic. A.Ş.) iletebilir ve sizin için hazırladığımız KVKK Talep Formu’muzu kullanabilirsiniz.

Yayım Tarihi: 17.08.2020

Gamze D.
Genellikle 3 dakika içinde cevap verir

Gamze D.
Merhaba 👋

Aradığınız bir ürün varsa, size hemen yardımcı olabilirim. 💎 
16:44
Whatsapp'dan Bilgi Al Whats’App Bölümü Aydınlatma Metni
×